Tweedehands motor kopen

Droomt u er ook van om een tweedehands motor te kopen? Want stel u eens voor. Onbezorgd rijdt u met uw nieuwe occasion over de snelwegen. Heerlijk tussen de auto door. Tachtig of honderd kilometer per uur tuffen over de vele N-wegen. Wat een vTweedehands motor kopenrijheid! Ziet u dat wel zitten? Kom dan eens langs bij Arie Molenaar Motors. Vele motorliefhebbers gingen u voor!

Arie Molenaar Motors heeft een unieke service!

Uw motor is de eerste 10 dagen gratis verzekerd! U kunt dus zorgeloos de showroom uit rijden en hoeft zich de eerste 10 dagen niet druk te maken over de verzekering; deze is namelijk via Combi Motors Verzekeringen de eerste 10 dagen allrisk verzekerd! Zij doen u daarna vrijblijvend een voorstel voor het afsluiten van een verzekering. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag het ons!

Waarom een tweedehands motor kopen?

Het is geen geheim: een tweedehands motor is vaak vele malen goedkoper dan een nieuw model. Zeker als het om de aanschaf gaat. Dat alleen is al een reden om voor een tweedehands motor te kiezen. Daarnaast zijn de levertijden kort. En de afschrijving een stuk lager. Financieel gezien kan het dus voordelig zijn om een tweedehands motor te kopen. Heeft u daarnaast net uw rijbewijs gehaald? Dan is het verstandig om voor een motor te kiezen waarmee u niet bang bent om te vallen. Een occasion is dan ideaal.

Waar moet u op letten?

Bent u van plan om een tweedehands motor te kopen? Dan is er een aantal zaken om rekening mee te houden. U wilt er immers wel van op aan kunnen dat u een betrouwbare occasion aanschaft. Daarom doet u er in de eerste plaats verstandig aan om alleen een tweedehands motor te kopen bij een officiële motorzaak. Koopt u een motor van een particulier, dan heeft u geen aankoopgarantie en is het maar de vraag in hoeverre de motor onderhouden en nagekeken is voor de verkoop.

Wat betreft de buitenkant van de motor zijn er enkele dingen die je op het eerste oog meteen zouden moeten opvallen:

  • Roest;
  • Afgesleten voetsteuntjes;
  • Lasnaden;
  • Krassen;
  • Beschadigde nokjes voor stuuruitslagbescherming.

Roestaanslag duidt er vaak op dat de motor veel en vaak heeft buiten gestaan, ook bij slecht weer. Of dat deze bijvoorbeeld regelmatig gebruikt is op besneeuwde en met zout bestrooide wegen. Roest op bouten en moeren kan tot flinke kosten leiden, evenals verroeste bedrading. Niet iets waar u op zit te wachten wanneer u een tweedehands motor wilt kopen.

Wanneer de voetsteuntjes van de tweedehands motor sporen van slijtage vertonen, betekent dit dat ze met enige regelmaat in contact zijn gekomen met het wegdek. Dat kan eigenlijk alleen wanneer de vorige gebruiker geregeld plat door de bochten ging en er dus een tamelijk sportieve rijstijl op nahield. U kunt voor uzelf wel invullen tegen wat voor andere, motorische problemen u kunt aanlopen, wanneer de motor dermate is uitgeperst.

Een tweedehands motor met lasnaden duidt doorgaans op een schadehistorie. En dat terwijl het ten zeerste afgeraden wordt om een motorframe te lassen. U weet immers niet welke onderdelen er door de lasvonken geraakt zijn. Hetzelfde geldt voor diepe krassen in het frame: wat is er gebeurd en wat voor schade heeft dit verder opgeleverd?

Ook de zogeheten nokjes die voorkomen dat het stuur in contact komt met de kuip mogen zeker niet beschadigd zijn. Is dat namelijk wel het geval, dan moet dat haast wel betekenen dat de motor een keer een flinke schuiver gemaakt heeft. Tot slot doet u er altijd verstandig aan om na te vragen of de verkoper kan aantonen dat de motor nog zijn originele kappen heeft. Ook een nieuwe kappenset kan immers een indicatie voor een valpartij zijn.

Bij Arie Molenaars Motors hoeft u zich over dit soort zaken gelukkig geen zorgen te maken. Bij ons koopt u gegarandeerd een goede, tweedehands motor. We kijken alle motoren die wij binnenkrijgen van top tot teen na. Bovendien zit op alle occasions minimaal drie maanden garantie.

Een tweedehands motor van Arie Molenaars Motors

De geschiedenis van Arie Molenaars Motors begint in 1964. In dat jaar start Arie een fiets- en bromfietshandel. Ondertussen is het bedrijf flink uitgebreid. Naast nieuwe motoren bieden we nu ook gebruikte motoren aan. Zo staan er altijd minimaal 300 motoren op voorraad. Ook hebben wij een vakkundige werkplaats en de beste motorkleding, -onderdelen en andere accessoires voor u in huis. Wilt u een tweedehands motor met aantrekkelijke kortingen kopen? Houd dan zeker onze kalender in de gaten!

Meteen een tweedehands motor kopen

Motorpak aan. Helm op. En gaan! Heerlijk met uw eigen motor de weg op. Wilt u een tweedehands motor kopen? Kom dan eens langs bij Arie Molenaar Motors! U vindt onze showroom aan de Einsteinweg 4 in IJsselstein. Voor kleding, onderdelen en accessoires kunt u ook bij onze webshop terecht. Heeft u een vraag? Bel gerust naar 030 – 688 12 28. Of mail naar info@ariemolenaarmotors.nl. Heeft u facebook? Vergeet dan niet onze facebook te liken! Een tweedehands motor kopen doet u bij Arie Molenaar Motors!