Hoe moet motorkleding zitten?

Hoe moet motorkleding zitten? Het allerbelangrijkste wat motorkleding moet doen is bescherming bieden. Daarnaast moet motorkleding natuurlijk comfortabel zitten. Om ervoor te zorgen dat motorkleding zowel optimale bescherming biedt als comfortabel zit, zijn de maat, pasvorm en het materiaal belangrijk. Op deze pagina geven wij u meer informatie over hoe motorkleding moet zitten. Lees onze tips rustig door, zodat u zeker weten goed de weg opgaat. poseidon

Wat is motorkleding?

Motorkleding is kleding die geschikt is voor het rijden op de motor. Denk hierbij aan: motorbroeken, motorjassen, motorpakken, motorhelm, motorhandschoenen en motorlaarzen. Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, heeft motorkleding diverse functies. Zo biedt het bescherming bij een val, ventilatie, design en comfort. De kleren worden gemaakt van verschillende materialen. De meest gebruikte materialen zijn: leer en textiel. In de onderstaande tekstgedeeltes vertellen wij u hier meer over.

Hoe moet leren motorkleding zitten?

Leren motorkleding dient bij het passen strak te zitten. Leer rekt namelijk uit en gaat zich vormen naar uw lichaam. Verder is het belangrijk dat de protectoren op de juiste plek zitten. Protectoren maken uw motorkleding nog veiliger. De juiste plekken zijn: voorkant knie, ellebogen en schouders. Zorg dat de protectoren goed aansluiten en dat er geen speling ontstaat op het moment dat u valt.

Hoe moet motorkleding van textiel zitten?

Motorkleding van textiel mag net iets ruimer te zitten dan leren motorkleding. Hierdoor kunt u er eenvoudig een thermo of speciale onderkleding onder dragen tijdens de wat koudere dagen. Wat de protectoren betreft, deze dienen op dezelfde plek te zitten als bij leren motorkleding. Zie voor meer informatie bovenstaand tekstgedeelte.

Persoonlijk advies omtrent hoe motorkleding moet zitten

Motorkleding is er in diverse soorten en maten. Bent u op zoek naar meer informatie op het gebied van goed zittende motorkleding? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken via 030 – 688 12 28.  Daarnaast kunt u ons ook per mail bereiken via info@ariemolenaarmotors.nl. Langskomen kan natuurlijk ook. Wij zijn gevestigd aan de Einsteinweg 4 in IJsselstein. Allereerst stellen we u een aantal vragen. Rijdt u zowel in de zomer als winter op uw motor? En wat wilt u uitstralen? Vervolgens gaan we samen met u op zoek naar goed zittende motorkleding. Wij hebben onder andere de volgende merken in ons assortiment: Dainese, Rev’it, Richa en IXS.