Zomer vakantie? Goed voorbereid er op uit op je motor!!

Vliegen tussen de tanden

De zomer is in volle gang, de temperaturen zijn goed, het is warm en droog. Prima weer dus om er op de motor op uit te trekken. Heerlijk op vakantie of toeren rondom huis, motorrijden is en blijft een geweldige hobby. Het is zeker mogelijk om ook zonder dikke kleding goed beschermd op weg te gaan, bijna alle motorkledingmerken hebben tegenwoordig een mooie serie zomer motorkleding, waarin luchtigheid en goede bescherming gecombineerd worden.

Wij hebben veel van deze “doorwaai” kleding op voorraad, zeker de moeite waard om voor, of in je vakantie eens een kijkje te komen nemen.

Zo hebben wij bijvoorbeeld:

Koelvesten van HyperKewl, waarin je zelfs op de aller warmste dagen lekker koel blijft tijdens het motorrijden.
Zomerhandschoenen in alle prijssegmenten van o.a Dainese, Rev’it, Richa, IXS en Five.
Beschermende jeans van Dainese, Richa en Rev’it.
Onderkleding, waarin transpiratie comfortabel wordt opgenomen.
Motorschoenen van diverse merken in ons assortiment, welke lekker luchtdoorlatend zijn.

Daarnaast hebben wij van bijna al onze merken een complete serie ventilatie motorkleding. Broeken en jassen hiervan zijn uiteraard los verkrijgbaar.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan je Bagage:
Wij hebben niet alleen diverse koffersets, maar ook  tank-, rug- en roltassen van o.a. SHAD, Richa, Dainese en SW-Mototech, waaronder een aantal waterdichte exemplaren. Bind roltassen trouwens vast met een elastisch net of een spin op de motor. Riemen gaan sneller los zitten. Een spin blijft de bagage altijd strak trekken. Heb je een kofferset, controleer dan vooraf het gewicht dat daar in mag en met welke snelheid je ermee mag rijden zonder dat de stabiliteit of de bevestiging een probleem wordt. TIP: Gebruik zo licht mogelijke kleding en verpak alles in plastic. In een volle koffer wil nog wel eens een kiertje zitten en het is vervelend als je ’s avonds tot de conclusie komt dat je alleen nog maar natte kleren hebt…

Navigatie:
Bij motorrijden gaat het vaak niet om de bestemming, maar om de mooiste weg weg daar naartoe. Daarvoor gebruik je natuurlijk een navigatiesysteem. Zorg er voor dat het kaartmateriaal van je navigatie systeem up-to-date is, want er zijn continue veranderingen in het wegennet. Neem daarnaast voor de zekerheid ook altijd papieren kaarten mee: die geven een groter overzicht dan het kleine schermp van je navigatie. En besluit je om onderweg een nieuwe route in te toetsen: controleer de route dan goed, want soms zijn er meer plaatsen met dezelfde naam en dan kan de GPS je op rare plaatsen brengen…

Op zoek naar een goede en betrouwbare navigatie voor je komende trip, wij leveren de nieuwste TOMTOM 550 uit voorraad.