Waar moet u op letten bij motorkleding?

Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk dat u de juiste motorkleding bestelt. Neem daarom altijd genoeg tijd om uw nieuwe motorpak, laarzen, handschoenen en helm uit te zoeken. Alleen passen is niet voldoende. Neem plaats op de motor en ga bij uzelf na hoe u het materiaal vindt zitten. Draag altijd onderkleding die u ook tijdens het motorrijden zou dragen.

Het motorpak

Zorg bij de aanschaf van een motorpak altijd dat deze goed aansluit rondom uw lichaam. Een goed model moet namelijk als een tweede huid aanvoelen. Is dit het geval? Dan weet u zeker dat alle beschermgebieden op de juiste plaats zitten. Daarnaast is het belangrijk dat het pak goed zichtbaar is in het verkeer. Kies daarom voor een lichte kleur of in ieder geval voor een model met reflecterende strepen.

De laarzen

Goede motorlaarzen zijn essentieel voor de bescherming van uw voeten. Het loont dus om uitgebreid na te gaan welk paar het beste bij u past. Dit doet u in de eerste plaats door sokken mee te nemen, die u tijdens het motorrijden zal gaan dragen. Zo voorkomt u dat de laars te strak gaat zitten en u straks met koude voeten op de motor zit. Let er daarnaast ook op dat de laars minimaal 10 centimeter boven de enkel uitsteek. Zo weet u zeker dat uw enkels tijdens het rijden goed geborgen zitten.

De handschoenen

Een motorrijder kan absoluut niet zonder goede handschoenen. Kies daarom altijd voor een variant die ook uw vingers bedekt. Om te bepalen of een handschoen goed bevalt, is het verstandig om na te gaan of deze bij het pakken van het stuur niet aan de binnenkant opstroopt. Tijdens lange ritten kan dit namelijk voor blaren zorgen.

De helm

De helm is één van de allerbelangrijkste onderdelen van uw motorkleding. U moet er dan ook zeker van zijn dat deze perfect bij u past. Twijfelt u? Bezoek dan onze speciaalzaak waar u tal van modellen kunt uitproberen. Een nieuwe helm mag een beetje strak aanvoelen: het model zal zich namelijk aan uw hoofd aanpassen. Waak er echter wel voor dat het model niet knelt. Ook mag u geen druk in nek voelen. Voorkom tenslotte dat de bovenzijde van de helmschaal uw blikveld hindert.

Op zoek naar een nieuwe motorkleding? Bekijk het aanbod in onze webshop of bezoek De Kledingshop nabij Utrecht!