Suzuki Intermot

Suzuki GSX R125AL8 Action 8

Op de Intermot motorshow in Keulen lanceert Suzuki veel 2017 nieuws, met maar liefst vijf nieuwe modellen in drie populaire segmenten. Daarnaast worden volgende maand nog eens 4 andere nieuwe modellen gepresenteerd op de Eicma motorshow in Milaan, wat zorgt voor een ijzersterke en complete line-up met toonaangevende modellen op het gebied van performance en styling.

Street Performance: GSX-S750A
De 2017 GSX-S750A heeft een perfecte balans tussen sportiviteit en rijgemak. Het 114 pk sterke motorblok, dat ook gebruikt werd voor de 2005 GSX-R750, voldoet aan de nieuwe Euro-4 normering en zorgt voor een verbluffend snelle en lineaire acceleratie met een minimaal brandstofverbruik. Het geluid uit de nieuwe luchtinlaten versterkt nog eens de sportieve rijeigenschappen.

Op het gebied van veiligheid is de GSX-S750A uitgerust met 3-standen Traction Control, radiale 4-zuiger voorremklauwen, “wave” remschijven en ABS. Ook zijn de door Suzuki ontwikkelde “Easy Start” en “Low RPM Assist” systemen toegepast.

Het nieuwe scherp gelijnde design is gebaseerd op de GSX-S1000A heeft onder andere 10- spaaks aluminium wielen, een fraaie achterbrug, standaard onderkuip, zijpanelen, zwarte pedalen en hendels. De nieuwe sportieve koplamp is uitgerust met een volledig LCD instrumentenpaneel en het achterlicht is voorzien van LED’s.

suzuki gsx s750a

De GSX-S750A is leverbaar vanaf januari 2017 in de kleuren blauw/zwart (KEL) of rood (YVZ). Daarnaast is de Black Edition (YKV) voorzien van een matzwarte voorvork en uitlaat en rode velgstriping. De consumentenadviesprijs wordt later bekend gemaakt.

Allround allroad: de nieuwe V-Strom familie
De populaire V-Strom familie wordt geroemd om haar veelzijdigheid, rijprestaties en comfort. Voor 2017 zijn de V-Strom modellen compleet vernieuwd, wat de V-Strom tot de ultieme Adventure Sport motor maakt.

V-Strom 650(XT)A
De op de DR-Z en DR-BIG geïnspireerde styling van de V-Strom 1000A is nu ook toegepast op de nieuwe V-Strom 650A, met de fameuze Suzuki “snavel”, verticale koplamp, 10-spaaks aluminium wielen en een slanke tank, zadel en uitlaat.

Het unieke Suzuki V-Twin motorblok is op 60 punten vernieuwd, waardoor het vermogen en koppel verder is geperfectioneerd. Ondanks het lagere gewicht voldoet deze aan de Euro-4 normering, met een toonaangevend brandstofverbruik en actieradius.

Het geavanceerde Traction Control systeem is uitgerust met 5 sensoren en zorgen voor optimale veiligheid in alle omstandigheden. Daarnaast is het unieke Suzuki “Easy Start” en “Low RPM Assist” toegepast. Via het nieuwe uitgebreide display wordt alle informatie duidelijk en volledig weergegeven en is standaard voorzien van een 12-Volt aansluiting.

Voor de avontuurlijke rijder is er een brede lijn nieuwe accessoires beschikbaar, waaronder een geïntegreerde 3-delige kofferset, een extra grote 55 liter topkoffer en handvatverwarming. Door de royale buddyseat en grote bagagedrager, kan ook een passagier volop genieten van het comfort van de V-Strom 650A.

Suzuki

De XT uitvoering van de V-Strom 650A heeft een nog robuuster uiterlijk, met standaard onderkuip, handkappen en spaakwielen. De nieuwe graphics benadrukken nog eens het offroad karakter van de V-Strom 650XTA en de “Champion Yellow” uitvoering heeft bovendien goudkleurige wielen. De V-Strom 650(XT)A is leverbaar vanaf februari 2017 in de kleuren zwart (YVB), wit (YWW) of geel (YU1). De consumentenadviesprijzen worden later bekend gemaakt.

V-Strom 1000(XT)A
De nieuwe V-Strom 1000A is ontworpen voor nog meer comfort, gemak en veiligheid. Door de nieuwe styling heeft de V-Strom familie een herkenbare look, met vele avontuurlijke details en praktische eigenschappen. Zo is de V-Strom 1000(XT)A voorzien van standaard onderkuip en handkappen.

Het krachtige 1.037 cc V-Twin motorblok is aangepast naar de Euro-4 normering en levert onverminderd veel vermogen. Voor 2017 is het innovatieve “Motion Track Brake System” toegepast, dat op 5 assen alle bewegingen van de V-Strom 1000A controleert en waar nodig bijregelt via het ABS systeem. Ook de nieuwe “Combined Brake” remkrachtverdeling zorgt voor maximale veiligheid in alle omstandigheden. Daarnaast is het unieke Suzuki “Easy Start” en “Low RPM Assist” toegepast.

Suzuki V-Strom 1000(XT)A

De XT uitvoering van de V-Strom 1000A is voorzien van spaakwielen en een “tapered” stuur. De nieuwe graphics benadrukken nog eens het off-road karakter van de V-Strom 1000XTA en de “Champion Yellow” uitvoering heeft bovendien goudkleurige wielen. De V-Strom 1000(XT)A is leverbaar vanaf maart 2017 in de kleuren zwart (YVB), wit (YWW) of geel (YU1). De consumentenadviesprijzen worden later bekend gemaakt.

GSX-R1000(R)A
Suzuki heeft met de legendarische GSX-R modellen in ruim 30 jaar vele wereldtitels en meer dan 1 miljoen verkochte motoren op haar naam staan. De nieuwste generatie GSX-R1000A is de meest geavanceerde GSX-R ooit en dankzij ingenieuze technieken uit MotoGP en F1, is de volledig nieuw ontwikkelde GSX-R1000A de best presterende supersport in z’n klasse!

Met een vermogen van 202 pk, een gewicht van 202 kg en een koppel van 117,6 Nm, heeft de GSX-R1000A een fenomenale lineaire acceleratie. Mede dankzij de uit de MotoGP afkomstige variabele kleptiming (Suzuki Racing VVT) levert het uiterst betrouwbare motorblok in ieder toerengebieden maximaal vermogen. Bovendien is deze compacter en lichter gebouwd en voldoet aan de Euro-4 normering.

Naast de in 3-standen instelbare rijmodi (S-DMS) is de GSX-R1000A uitgerust met het innovatieve “Motion Track Traction Control”. Deze controleert de bewegingen in 6 richtingen en is instelbaar in 10 standen, afhankelijk van voorkeur en ervaring. De nieuwe Brembo remmen in combinatie met het “Motion Track Brake System” zorgen voor maximale remkrachtverdeling in alle omstandigheden. Voor extra gemak voor de rijder is de GSX- R1000A voorzien van de unieke Suzuki “Low RPM Assist” en “Easy Start” systemen.

Het volledig nieuw ontwikkelde aluminium frame en kuipwerk zijn slanker en lichter geworden en zorgt voor een perfect beheersbaar bochtengedrag. De GSX-R1000A is voorzien van volledige LED verlichting en een volledige LCD display.

GSX-RA
Voor de circuit-georiënteerde rijders heeft Suzuki de exclusieve GSX-R1000RA ontwikkeld. Deze is extra voorzien van een Quick-Shift systeem, Suzuki Launch Control en Showa Balance Free voorvork en achterschokdemper. Daarnaast heeft de “R” variant extra LED dagrijverlichting en een LCD display met zwarte achtergrond. Voor nog betere prestaties is een lichtgewicht accu geplaatst.

De GSX-R1000A is leverbaar vanaf februari 2017 in de MotoGP kleurstelling (YSF) of matzwart (YKV). De GSX-R1000RA is leverbaar vanaf mei in de MotoGP kleurstelling (YSF). De consumentenadviesprijzen worden later bekend gemaakt.

Suzuki GSX-RA

GSX-R in 11 kW
Voor de startende supersport liefhebber met A1 rijbewijs is er de GSX-R125A; de meest krachtige, lichtgewicht en zuinige in z’n klasse. De GSX-R125 heeft een sportieve lage zit en slank kuipwerk voor perfecte wendbaarheid en is voorzien van een handig “key-less” systeem en ABS. Daarnaast benadrukken de LED koplamp, het LCD display en de “wave” remschijven nog eens de GSX-R afkomst.

De GSX-R125 is leverbaar vanaf augustus 2017 in de MotoGP kleurstelling (YSF). De consumentenadviesprijs wordt later bekend gemaakt.

Suzuki GSX-R in 11 kW