Shoei Personal Fitting System

Shoei PFS

NIEUW: SHOEI GT-Air II
De opvolger van de succesvolle GT-Air, de sport/tour helm van SHOEI. De helm is op verschillende punten verbeterd. Wat gelijk opvalt is de vorm in de helmschaal, je ziet duidelijk dat de helm aerodynamischer is gemaakt. Dit zorgt voor minder windruis en stabiliteit, dat resulteert in meer comfort. Een andere grote aanpassing is de uitsparingen voor een SENA communicatiesysteem. Net als de Neotec II van SHOEI is het mogelijk een systeem in de helmschaal te bouwen in de hiervoor bedoelde uitsparingen. Zo heb je geen grote losse unit aan je helm en hoef je niet te plakken of je helm te verbouwen om een communicatieset te kunnen plaatsen. Ook zorgt dit voor een strakke afwerking van de helm.

De helm is op meerdere punten verbeterd, hieronder een overzicht van een aantal punten die verbeterd zijn ten opzichte van zijn voorganger:

Verbeterd vizier systeem
– Extra mogelijkheid om het vizier op een kiertje te kunnen zetten.
– Voorkomt condens op het vizier
– Betere toevoer van lucht
Nieuw ontworpen QSV-2 zonnevizier
– Groter zichtveld
– Minder afleiding door lichtinval
Voorbereid op SENA SRL2 communicatiesysteem
– Perfect te integreren in de helm
– Geen losse unit op je helm
Kinband geoptimaliseert
– Minder druk op je keel
– Verbeterd draagcomfort
QSV locking system
– Makkelijk vervangen van het zonnevizier

Om ventilatie te optimaliseren heeft SHOEI ervoor gekozen om te luchtuitlaten op de achterzijde van de helm open te laten. Deze kun je dus niet zelf meer bedienen en dus dicht doen. De ventilatie op de helm aan de voorzijde is groter en uiteraard wel te bedienen. Dit allemaal zorgt voor extra draagcomfort, vooral in warme weersomstandigheden.

De GT-Air II is uiteraard ook geschikt voor het SHOEI personal fitting systeem. Wil je meer weten over het fitting systeem, het op maat maken van jouw SHOEI helm, lees hier dan meer over onder aan dit bericht

De GT-Air II komt in 14 kleuren, heb jij al een kleur uitgekozen?

NEOTEC II

SHOEI komt met verschillende nieuwe kleurstellingen en graphics van bestaande modellen. Zo zien wij een nieuwe graphic voor de Neotec II genaamd “Splicer”. De splicer graphic zal in 4 kleuren beschikbaar zijn: zwart, wit, blauw en rood.

NXR
Een aantal weken geleden toonde SHOEI ook al de nieuwe kleuren en graphics voor de SHOEI NXR. Gewaagde graphics en iets totaal nieuws met duidelijk Japanse invloeden.

X-Spirit III
Een nieuwe Replica van MotoGP rijder Marc Marquez onder de naam “Black Concept”, een kleurrijke Dajiro TC-1 en toffe Power Rush TC-1. De Power Rush valt op dankzij het grote groene monster dat uit de helm lijkt te springen.

J.O.
De SHOEI J.O. jethelm komt in 2019 in 2 nieuwe kleuren . De Nostalgia TC-10, een retro kleurstelling en de Carburettor TC-8 met zijn mat zwarte kleur met subtiele oranje strepen.

Het SHOEI Personal Fitting System

SHOEI introduceerde het gepatenteerde Personal Fitting System vorig jaar voor het eerst in Nederland. Na een officiële SHOEI training te hebben gevolgd, mogen we nu zeggen dat wij, Arie Molenaar Motors, geheel zelfstandig het Shoei PFS kunnen en mogen toepassen!

Werking van het Personal Fitting System

Het PFS is een systeem dat draait om de personalisatie van uw helm, zodat deze perfect aansluit op uw hoofd.
De personalisatie bestaat uit een uitgebreide meting van het hoofd, waarna een van onze door SHOEI gecertificeerde medewerkers de helm passend maakt op uw hoofd door aanpassingen te maken aan de binnenvoering. De helm zit dan als gegoten en biedt hierdoor meer comfort en veiligheid! Ook krijgt u van de meetresultaten een uitdraai mee, zodat u deze gegevens kunt bewaren.
Het Personal Fitting System kan worden toegepast op de nieuwere helmen van SHOEI, waarbij de binnenvoering uitneembaar is. De service neemt ongeveer een halfuur in beslag per persoon. In dit halfuur wordt de volledige service verleend, inclusief het aanpassen van de voering, waarna u met uw gepersonaliseerde helm gewoon weer op pad kunt.*

U kunt via onze kledingshop een afspraak maken met Sharon voor de SHOEI PFS meting.
030-6881228 ext.4 of stuur een email naar sharon@ariemolenaarmotors.nl

*vraag in de winkel naar de voorwaarden