Nieuwsbrief 20 november 2015

Yamaha motor
28 november 14:00 uur introductie YAMAHA XSR700

Nieuwe XSR700 maakt YAMAHA’S ‘Faster Sons’ belofte waar

De filosofie achter Faster Sons
Yamaha gaat verder met het ontwikkelen en bouwen van Sport Heritage motoren. Respect voor de befaamde stijl en het ontwerp van Yamaha-motoren uit het verleden en grensverleggende moderne motortechnologie zijn de pijlers waarop Yamaha bijzondere motoren heeft ontwikkeld met een eigen karakter, waarbij de rijeigenschappen voorop staan. Yamaha noemt deze nieuwe filosofie ‘Faster Sons’, een naam die een eerbetoon is aan beroemde motoren uit het verleden.

Rijden
De XSR700 is niet alleen mooi, het kloppend hart van de machine is de toonaangevende, compacte 700cc parallel-twin van Yamaha. Deze krachtige motor, gebouwd volgens de
‘crossplane’ filosofie, genereert een sterk en lineair koppel dat niet alleen voor een indrukwekkende acceleratie zorgt, maar ook het rijden in elke versnelling tot een feest maakt.
Vermogen is natuurlijk alleen bruikbaar als het beheersbaar is. De XSR700 is uitstekend in de hand te houden door een compact, lichtgewicht chassis dat zorgt voor wendbaarheid en rijgemak. De korte swingarm van 530 mm en een slim Monocross-systeem met een horizontale schokdemper die rechtstreeks op het motorcarter is gemonteerd, geven de XSR700 een perfecte balans.
De vierzuigerremklauwen aan de voorzijde en de 282 mm wave-type remschijven bieden een goed doseerbaar remvermogen. Daarnaast is de XSR700 standaard uitgerust met ABS. De tienspaaks lichtgewicht aluminium velgen geven blijk van de modernste technologie achter de klassieke looks.

Accessoires
Een van de belangrijkste kenmerken van de Sport Heritage serie is dat rijders met behulp van accessoires een persoonlijk tintje aan hun motor kunnen toevoegen. Voor de XSR700 betekent dit dat elke rijder beschikt over allerlei maatwerkmogelijkheden. Het brede assortiment accessoires voor de XSR700 is leverbaar via de catalogus met originele opties. Alle XSR700 rijders kunnen het uiterlijk van hun motor persoonlijk maken met de eenvoudig aan te brengen custom opties. Daarnaast zijn verschillende wereldberoemde custom bouwers razend enthousiast over dit concept. Momenteel zijn zij bezig met de productie van “Yard Built” custom opschroefbare onderdelen, die later dit jaar worden geïntroduceerd.

Beschikbaarheid
De Yamaha XSR700, standaard voorzien van een ABS remsysteem, is vanaf november 2015 leverbaar in twee kleurstellingen, te weten Forest Green (groen) en Garage Metal (metallic grijs). De adviesverkoopprijs van de Yamaha XSR700 Vanaf € 8.499,00

Technische specificaties
Voor de volledige technische specificaties van dit model gaat u naar: www.yamaha-motor.nl

Winternieuws

– Van 1 november tot 1 februari zijn wij ‘s-ochtends vanaf 09:00 geopend.

http://www.ariemolenaarmotors.nl/winterstalling-2015/

Uit onze agenda

28 november 14:00 uur: introductie Yamaha XSR700

10 december:
informatie- en demonstratieavond:

 • Dainese D-Air street
 • Communicatie van Cardo, Sena en interphone
 • Navigatie van TOMTOM en Garmin

(alleen na voorinschrijving via wilma@ariemolenaarmotors.nl)

12 december, 10-16 uur: Jaarlijkse reünie en presentatie MRO en Motortours 2016.

19 december, 14-16 uur: Infomeeting Route66 Reizen en Motortours Amerika.

Motor van de week

Yamaha XT1200 XE ABS

€ 16.499

Onze kledingshop uitgelicht

Op donderdagavond 10 december 2015 houden wij een informatie- en demonstratieavond van de Dainese D-Air street en de communicatie van Cardo, Sena en interphone en navigatie van TOMTOM en Garmin.

De avond duurt van 19:00 – 22:00 uur en gaat op inschrijving. U krijgt dan een persoonlijke uitnodiging van ons.

wilma@ariemolenaarmotors.nl


REV’IT! Jackson
Dit krijg je als je een vintage ontwerp combineert met hightech materialen. De Jackson combineert de look van een klassieke Engelse motorjas met slijtvaste materialen aan de buitenkant. Dankzij de waterdichte buitenlaag en de uitneembare thermovoering rijd je altijd in stijl, wat voor weer het ook is. Aan de voorkant heeft hij grote opslagzakken en een WR rits als hightech accent. CE-goedgekeurde Knox® Lite protectoren bieden de gewenste bescherming en de jas is te upgraden met een SEESOFT™ CE-level 2 rugprotector.

EIGENSCHAPPEN:

 • Buitenstof Polykatoen twill 2Layer PWR shell 750D
 • Uitneembare thermische binnenvoering
 • 44% Polyester, 32% Polyamide, 24% Katoen
 • Waterdicht hydratex Lite membraan
 • Knox Lice CE protectie
 • Voorbereid voor Seesoft CE Level 2 Type RV rugprotector
 • Verstelriempje
 • Documentzak, binnenzakken, opbergzakken

 


 

REV’IT! Orlando

De constructie van de Orlando H2O jeans is met polycotton stretch denim 3L erin verwerkt, wat iets elastischer is. Strategisch geplaatste PWR | shield zorgt voor slijtvastheid op kritieke impactgebieden, terwijl de mesh voering vocht afvoert. De Orlando is voorzien van CE-gekeurde SEESMART™ knieprotectoren en is te upgraden met CE-gecertificeerde Tryonic heupprotectoren. De vijfzaks, regular jeans is een echte motorjeans, vermomd als je modieuze jeans voor iedere dag.

Net als met de Orlando H2O kun je met de damesuitvoering beschermd rijden in alle weersomstandigheden. De gelamineerde, 100% waterdichte jeans is slim vermomd als een regular, modieuze vijfzaks damesjeans.

REV’IT! Orlando

Werkplaats nieuws

Handvatverwarming voor op de motor, type Daytona 3 (nieuwe model!). In het vroege voorjaar of late najaar kan het in de ochtend en avond al venijnig koud zijn op de motor. Met verwarmde handvatten word je rit op de motor een stuk aangenamer. Deze handvatverwarming is geschikt voor montage op een 22mm stuur. De handvatten zelf zijn aan het uiteinde open. De lengte van de rubberen handvatten zelf is 128mm. Deze handvatverwarming is geschikt voor elke gangbare motor met 12V aansluiting en een minimale accu-capaciteit van 6Ah. De laatst ingestelde stand wordt onthouden. Kortom: optimaal comfort tijdens de koudere dagen.

Wordt aangestuurd via een schakelaar met LED-aanduiding in 4 stappen:

 • Stap 1: 1,5A
 • Stap 2: 2,3A
 • Stap 3: 3,0A
 • Stap 4: 4,3A

Wordt geleverd met alle benodigde materialen maar kan ook door ons ingebouwd worden.
Prijs voor deze Daytona 3 is € 89,95 (exclusief montage!)
Als de set bij ons gemonteerd wordt geven we 10% korting op de handvatverwarming.