Nieuwsbrief 17 september

Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder Wereldkampioen Red Bull MotoGP Rookies Cup

Met nog twee races te gaan schreef de zestienjarige Bo Bendsneyder zaterdag 12 september geschiedenis door in Misano als eerste Nederlander de titel te pakken in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De Rotterdammer kwam euforisch over de streep. Zijn directe concurrent Fabio Di Giannantonio besliste halverwege de race al de uitslag van het kampioenschap door met een schuiver uit de wedstrijd te vallen.

Bo Bendsneyder afkomstig uit de Molenaar NSF100 cup van Arie Molenaar: Het is gelukt! Echt fantastisch dat ik nu kampioen ben! Ik was best een beetje zenuwachtig want hoewel Fabio negende op de grid stond wist ik dat hij snel naar voren zou komen. Toen hij achter me zat wist ik dat hij in de eerste sector tijd verloor, en later wel weer met een slipstream erbij kon komen. Toen hij me voorbij kwam reden we een seconde langzamer. Daarna heb ik echt flink aangezet en toen ging hij onderuit. Ik zag dat op de schermen langs de baan en raakte heel even van slag, er ging van alles door mijn hoofd. Het kampioenschap natuurlijk, maar ik wilde ook winnen en wist niet zeker of hij weer op z’n motor zou stappen. Maar uiteindelijk was het gat groot genoeg en won ik de race. Dit is echt geweldig. Ik heb hier zoveel jaren naar toe gewerkt en nu is het gelukt. Eindelijk!

Direct vanaf de start bepaalde Bendsneyder het tempo en probeerde hij een gaatje te slaan. Di Giannantonio zat echter na enkele ronden alweer in zijn kielzog. Halverwege de race gingen de kemphanen het gevecht met elkaar aan waarbij ze beide de kop een aantal keren overnamen. In de elfde ronde schoof de Italiaan onderuit en moest zijn KTM noodgedwongen aan de kant zetten. Vanaf dat moment was de titel voor Bendsneyder binnen. De Rotterdammer reed de resterende rondjes bekeken uit en vierde naast het behalen van de titel ook zijn achtste overwinning van het seizoen.

Over twee weken rijden de Rookies hun laatste twee wedstrijdraces van het seizoen op het circuit in Aragon. De Red Bull MotoGP Rookies Cup is de kweekvijver voor jong motorsport talent.

Uit onze agenda

26/27 september: MotoGP Aragon met laatste RedBull Rookies wedstrijden voor seizoen 2015.

Motor van de week

Suzuki V-Strom 650 ABS

Suzuki V-Strom 650 ABS zwart inclusief koffer € 8.299,00 NU: € 7.999,00

Onze kledingshop uitgelicht:

Nederlandse wolkenluchten inspireerden menig schilder maar voor een motorrijder betekenen ze vooral een verrassing hoe een rit in het najaar verloopt. Forse buien worden voorafgegaan door een verleidelijk zonnetje. 20 graden kelderen naar een schamele 12 graden de volgende dag. Maar met Evolution ben je voorbereid:

De Evolution TJ 2.09.

De TJ 2.09 3=1 concept biedt vele mogelijkheden. 3=1 staat voor:

 • 500 Hidura buitenjas met CE goedgekeurde schouder/ellenboog en rug protectie & twee waterdichte buitenzakken;
 • Waterdicht & ademende uitritsbare binnenjas met waterdichte binnenzak;
 • Uitritsbare isolerende laag.

Met Evolution kun je “strippen” in de zomer en upgraden voor de winter.Het jack biedt vele extra’s zoals handwarmer pockets & ventilatie ritsen. Kijk de extra’s na op www.evolutionmotorsport.com.

Ook in LENGTE maten!
Naast de regulier dames en herenmaten is de TJ 2.09 ook verkrijgbaar voor heren in lengtematen: M, L en XL. De ruglengte is dan 10~15 cm langer dan de reguliere maten en de mouwen zijn 7~11cm langer.

SENA 10U, The Invisible Beauty

De Sena 10U is een “onzichtbaar” motorfiets Bluetooth-communicatie-systeem met afstandsbediening ontworpen voor Arai, Shoei en Schuberth. Met de Bluetooth 4.1-technologie is de 10U supersnel in gebruik en energiezuinig. Daarnaast is de 10U zo ontworpen dat hij binnen een paar minuten, naadloos te monteren is. De 10U beschikt over 4-weg groep intercom en communicatie tot 1600 meter* met andere SENA headsets of non-SENA headsets. Daarnaast maakt de 10U gebruik van de intuïtieve gesproken aanwijzingen en gesproken commando’s.

Door het gebruik van de laatste Bluetooth 4.1 technologie bied de 10U een veilige en eenvoudige bewerking met de draadloze Sena afstandsbediening en een twee-button control pad op de unit zelf. Aanvullende belangrijke functies zijn het delen van muziek, ingebouwde FM-radiotuner, geavanceerde windruis reductie, tot 12 uur gesprekstijd, 10 dagen stand-by tijd, en een exclusieve smartphone App. voor iPhone en Android.

De 10U is naadloos in te bouwen in de volgende helmen:

 • Alle Arai integraal helmen
 • Shoei GT-Air & Neotec
 • Schuberth C3 & C3 Pro

Sena Handlebar Remote:

De Sena Handlebar Remote is universeel toepasbaar op elke motorfiets. Omdat de remote zichzelf om het stuur klemt hoeft er verder niks gemonteerd te worden en dankzij de meegeleverde rubberen stuurklemmen is de Handlebar Remote ook te gebruiken op gladde ondergronden zoals staal of aluminium.

Eigenschappen:

 • Bluetooth 4.1
 • Remote control
 • Intercom tot 1600m*
 • Universal intercom
 • Fm Radio
 • Stereo audio
 • Extra inbouw antenne
 • Digitale ruisonderdrukking met windruis eliminatie
 • Spraakbesturing voor intercom en telefoon
 • Via Bluetooth te koppelen aan MP3 Spelers, telefoon, navigatie en communicatie
 • Play-list bediening
 • Conference telefoongesprekken met medepassagier
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Tot 10 uur gebruiksduur en 10 dagen stand-by
 • Muziek delen met andere SENA gebruikers

De winnaar van onze Facebook (Like en Win) actie, een kledingcheque t.w.v. € 1.000,00 wordt aan het einde van het jaar bekend gemaakt, dus LIKE onze Facebookpagina, u maakt nog steeds kans!