Nieuws uit Keulen!

Internationale Motorrad-, Roller und E-Bike-Messe

 

Afgelopen week was de belangrijke motorbeurs Intermot in Keulen. Hieronder vind je de belangrijkste nieuwtjes op motor-gebied!

Honda

Heerlijke nieuwtjes van Honda tijdens de Intermot:

De CB1100 komt naast de EX-versie ook met een nieuwe dikke RS-uitvoering. Beiden geupdate volgens de nieuwe Europese restricties en voorzien van een fijne assist slipper clutch.

Daarnaast is het paradepaardje van Honda, de Fireblade compleet vernieuwd. Hij is maar liefst 15 kg lichter en 11 pk sterker geworden. Bovendien is hij uitgerust met nieuwe elektronica. De Fireblade komt in twee uitvoeringen, de SP1 en de op 500 stuks gelimiteerde SP2 raceversie.

Lees meer over de nieuwe Honda modellen

Kawasaki

Kawasaki hield maar niet op met nieuwtjes te brengen op de Intermot. Van ons krijg je een korte samenvatting van al dat lekkere motornieuws.

De ZX-10RR heeft een flinke update gekregen met o.a. een aangepaste Show balance-free voorvork, een hoogwaardiger remsysteem, verfijnde elektronica en een up-and-down quickshifter. Kortom; de nieuwe ZX-10RR is helemaal circuit-klaar!

Bij de Z1000SX zijn ook enkele vernieuwingen aangebracht, zoals een state-of-the-art elektronicapakket en een sneller uiterlijk.

De Z-familie is bovendien uitgebreid met de nieuwe Z900, als vervanging voor de Z800. Daarnaast heeft de Z650 een nieuwe paralleltwin gekregen.

Als klap op de vuurpijl kondigde Kawasaki het volledig nieuwe model Ninja 650 aan. Hierbij is de basis van de ER6 en is lekker aangekleed met kuipen en een sportief karakter.

Lees meer over de nieuwe Kawasaki modellen

Suzuki

Suzuki pakte groots uit tijdens de Intermot, waarbij het Japanse merk o.a. met een 125cc versie kwam van de GSX-R. Dit is een vloeistofgekoelde eencilinder met een keyless startsysteem, ABS en een LCD-scherm.

Van de 125cc gaan we een paar honderd cc’s omhoog naar de nieuwe GSX-R1000RR, die volgens Suzuki de Koning van de Supersports moet worden. Deze GSX-R is qua design ontworpen in de windtunnel, wat zijn vruchten duidelijk heeft afgeworpen. Maar ook onder al dat moois belooft hij heel wat in zijn mars te hebben. We zijn benieuwd!

Naast al dit supersportgeweld, presenteerde Suzuki de nieuwe V-twin SV650A. Hij is voorzien van een stoere retrolook en je kunt hem personaliseren door de talrijke accessoires die Suzuki heeft ontwikkeld voor dit exemplaar. Al met al een echte eyecatcher.

Suzuki breidt ook het Adventure gamma uit met de V-Strom 1000XT, die voldoet aan de nieuwe Euro4-normen. De V-Strom heeft veel overgenomen van zijn voorganger, maar het remsysteem is wel geupdate naar het Motion Track bochten ABS van Bosch. Deze berekend wat de remdruk van zowel de voor- als achterrem moet worden. Daarnaast is het uiterlijk lekker opgefrist en heeft hij spaakwielen gekregen.

Lees meer over de nieuwe Suzuki modellen

Yamaha

Tijdens de Intermot in Keulen pakte Yamaha, naast de andere Japanse merken, ook flink uit!

De MT-09 heeft een update gekregen, zodat de naked voldoet aan de Euro4-normen. Daarnaast is hij voorzien van een assist slipper clutch en een quickshifter. Zijn uiterlijk kon natuurlijk niet achterblijven, dus die heeft Yamaha ook flink onder handen genomen.

En van de MT-09 is het een klein stapje naar grote broer MT-10. Die is volgend jaar namelijk ook in SP-versie leverbaar. De SP is o.a. voorzien van Öhlins Electronic Racing Suspension (ERS) en het kleurrijke TFT scherm van de R1M.

Lees meer over de nieuwe Yamaha modellen

Uit onze agenda

16 oktober: WK SBK Jerez (Wayne Tessels STK1000).

16 oktober: MotoGP Motegi.

23 oktober: MotoGP Phillip Island.

30 oktober: MotoGP Sepang.

Uit onze kledingshop

KBC helm met dubbel D-sluiting, uitneembare en wasbare binnen voering, ventilatie op het hoofd en tweeschalige productie. Verkrijgbaar in de maten XS t/m XL.
NU met 50% Korting. Van € 149,00 voor € 74,50