Motorrijden in de hitte: TIPS

Naamloos-2

De temperaturen schieten tijdens warme dagen makkelijk richting de 35 graden. Maar waar houd je rekening mee als je wilt toeren met deze hoge temperaturen? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rij!

1: Drink voldoende

Je zweet tijdens het rijden onbedoeld veel meer dan verwacht. Daardoor is de kans groot dat je vochttekort krijgt. Neem flesjes water mee en pauzeer genoeg om te drinken. Heb je geen ruimte voor flesjes water? Stop eens bij een supermarkt en koop het hier. Dit scheelt je lang wachten bij een terras en de prijs is een stuk gunstiger.

2: Draag doorwaaikleding

Doorwaaikleding houdt je koeler dankzij de rijwind. Daardoor raak je minder snel bevangen door de warmte. Bovendien ziet het er tof uit en is het een goed excuus om weer nieuwe gear te kopen, wij  hebben een grote collectie doorwaai kleding, motorjeans en koelvesten op voorraad! Kom langs in onze winkel of neem een kijkje in onze webshop.

3: Ochtend/avond

Rij in de avond of in de vroege ochtend. Dan zijn de temperaturen het laagst.

4: Laat die korte broek, t-shirt en sneakers thuis!

Ja het is lekker koel, maar het is echt niet cool als je onderuit gaat. Doorwaaikleding kun je voor relatief lage kosten aanschaffen en beschermt je een stuk beter dan een korte broek.

5: Smeer je in

Met motorkleding bedek je je hele lichaam, op één plekje na. Je nek! Dit strookje onder de helm en boven je jas is dé plek om te verbranden (been there, done that, didn’t like it!).

6: Stoplichten

Vermijd drukke centra en stoplichten. Stilstaan is kapot gaan, dus rij lekker om drukke delen van steden heen om te blijven rollen.

7: Thermokleding

Thermokleding is er voor de winterdagen, maar ook zeker voor zomerse dagen. Deze kleding houdt je koel onder je motorkleding en zorgt voor een betere zweet- en warmteafvoer van je lichaam. Ook kun je na een rit makkelijker de motorkleding uittrekken. Dit zit namelijk niet meer tegen je lichaam aan geplakt.

8: Helmkeuze

Heb je de keuze tussen helmen? Kies dan voor een lichte/witte helm of een jet-helm. Dit scheelt aanzienlijk in temperatuur op je bol.

9: Schaduw

Probeer in de schaduw te rijden. Skip de open plekken en probeer de bossen op te zoeken voor meer schaduwrijke wegen. Hier ligt de gevoelstemperatuur aanzienlijk lager.

10: Dichtgeritst

Niets is zo lekker dan de hoofdrits van je motorjas open te zetten voor een beter luchtdoorstroom. Alleen ga je onderuit, dan is de kans heel groot dat de rits verder openscheurt en je hierdoor niet meer beschermd bent. Met alle gevolgen van dien.

Copyright: www.motorrijders.nl